keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Viininurkka: Trivento (ja jalkapalloa)

Argenttiinan pelin kunniaksi argentiinalaista. Ei siinä, että seuraisin jalkapalloa, mutta olen oppinut siitä viimeaikoina. Ja kun sanon oppinut, tarkoitan, että osaan nimetä muutamia palaajia, tunnistan heidän naamansa ja joistain osaan jopa sanoa joukkueen.


Kaiken tämän tiedän jalkapallosta: David Luiz, se brasilialainen joka näyttää Sideshow Bobilta. Osaan sanoa nykyään jo nimen oikein, enkä yritä taivuttaa sitä "Deividiksi". Bob on puolustaja, mutta tekee myös maaleja (koska on niin hyvä) ja ilmeisesti tämän hetken arvokkain puolustaja siirryttyään Chelseasta Paris Saint-Germainiin. David Luizista tiedän eniten, koska se on paras. Siis mun mielestä.

Sitten on Pirlo, joka etunimi alkaa aalla... Andrea? Andrea. Hän tulee Italiasta ja pelaa jossain joukkueessa joka on voittanut jonkun cupin kolmesti peräkkäin, vaikka edellinen joukkue oli sitä mieltä, että hän on jo liian vanha. Sillä on liehuhiukset ja ennen MM-kisoja joku jalkapalloihminen käski englannin joukkueen varoa Pirloa. Kuten huomaatte, tietoni ovat tarkkoja ja rajattomia.

Leo Messin oikea etunimi on Lionel, ja osaan lausua senkin oikein. Hän tulee Argantiinasta ja on kuulemma maailman paras jalkapalloilija. Itse pidän häntä vähän persoonattomana enkä ole yhtään kiinnostunut missä hän pelaa.

Gerard Piqué nimeen on muistisääntö: Etunimi on sama kun Gerard Depardieulla ja sukunimi on kuin se paita, pike. Mutta todellisuudessa kutsun häntä vaan Shakiran poikaystäväksi. Hän taitaa olla espanjalainen ja pelaa punaisessa paidassa joukkueessa joka käyttää punaisia paitoja.

Sitten on Wayne Rooney Englannista jolla on hassu pieni tonttunaama ja sitten se joka on poikaystäväni mielestä parhaan näköinen jalkapalloilija... siinä nimessä on z... Etsin googlehauistani ja kävi ilmi, että se ei ollutkaan z, vaan x, x niin kun Xabi Alonso. Sillä on punainen parta. Ja sitten on vielä se yksi Brasiliasta, joka värjäsi hiuksensa meksikon peliä varten.

Ja se on kaikki mitä tiedän jalkapallosta miinus mitä tiedän David Beckhamista. Kaikki.

Viinikin oli hyvää. Täyteläistä ja sillain.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti