sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kolmen minuutin kahvikuppibrownie

Ohjeen löysin aikoinaan Pinterestistä. Ja olin skeptinen. En uskonut, että mitään herkkua saa aikaiseksi tuossa ajassa. Olihan internet huijannut minua jo aiemminkin. Jos joku vieläkin kuvittelee, että kaurahiutaleista ja banaanista tulee ihan oikean keksin kaltaisia keksejä, niin se ei pidä paikkaana. Ei sitten ollenkaan. Oikeat keksit vaativat sokeria ja rasvaa ja jauhoja. Älkää uskoko muuta. Mutta tämä brownie, tämä on totta.


Kolmen minuutin kahvikuppibrownie (1 kuppi)

0.6 dl jauhoja
0.6 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rlk oliiviöljyä
3 rkl vettä
hyppysellinen suolaa

Laita kuivat aineet kahvikuppiin ja sekoita. Lisää vesi ja öljy ja sekoita taas. Tällä kertaa niin tehokkaasti ettei jää paakkuja. Laita kuppi mikroon. Kypsennä 1 minuutti ja 40 sekuntia. Valmis. Kuin taikaa.

Parasta brownie on hieman jäähtyneenä. Ja vielä parempaa, jos tarjoilet sen jäätelöpallon kera. Ja ehkä kinuskikastikkeen. Ja kermavaahdon. Ja stösselien.

Mutta pelkkä browniekin riittää.


VAROITUS! Kyse ei ole nyt sitten mistään nopeasta herkusta jonka voi tehdä itselleen äkkiä ja todennäköisesti aineista joita löytyy kaapistasi. Kyse on mahdollisesta kahvikuppibrownieaddiktiosta. Kun alunperin reseptin löysin, tein itselleni brownien joka päivä. Joskus kahdesti. Varmasti joskus kolmestikkin, mutta se on todennäköisesti browniemaniassa pyyhkiytynyt muististani. Lucky me.

Niin, että omalla vastuulla.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti