lauantai 13. syyskuuta 2014

Viininurkka: Gwynt Y Ddraig (ja thinking outside the box)

Laatikon ulkopuolelta ajattelua siksi, että kyseessä ei ole viini lainkaan. Vaan siideri. Ja jos joku ei tiennyt, niin siideri ei ole yhtään sama asia kun viini. Mutta join tätä eilen saunajuomana ja innostuin siitä todella ja lisäksi olen huikeasti pätevämpi arvostelemaan siideriä kun viiniä.


Gwynt Y Ddraig, eli The Dragon's Breath, tulee Walesista, tuosta D-, ja W-kirjainten luvatusta maasta. Se on ihanaa kullankeltaista omenanektaria joka on kypsytetty tammitynnyreissä (kuten Pommac ja kaikki muukin hyvä). Se maistuu kypsältä ja hyvällä tavalla mädältä, niin kuin Magners, mutta enemmän. Se maistuu pyöreältä ja pehmeältä, tasaiselta hyvällä tapaa. Se oli ihanaa. Olen vieläkin innoissani.

Tiedättehän miten syksyyn tarvitsee vahvempaa siideriä kun kesää. En tarkoita voltteja vaan makua, joskin tämä lohikäärmenektari sisältää niitä 7%. Sellaista vahvaa mehumaista ja kellarissa mädäntyneen makuista siideriä, jota voisi ajatella myös tarjoilevansa kuumennettuna ja kanelitangolla mautettuna (mmmm...). Tämä on juuri sellaista. Syksyistä, kypsää lohikäärmeturvasiideriä. Siideriä jota kuuluu nauttia kun harmittaa tai kun on kylmä ja kaikki muuttuu paremmaksi. Tulee kultainen olo, niin kuin lohikääme hönkisi päällesi. Se oli runollista. Ja kertoo juuri mitä ajattelen tästä siideristä.


Ostin Alkon viimeisen pullon. Toivottavasti ne täyttävät hyllynsä pian. Lisäksi join siiderin ennen kun otin siitä kuvia. Koska siinä lohikäärme-euforiassa en ehtinyt ajattelemaan siideriäni pidemmälle.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti