tiistai 5. elokuuta 2014

Evakossa

Täällä meilläpäin ajetaan kerran kesässä rallia vähän isommassa mittakaavassa. En jotenkin tullut ajatelleeksi, että se vaikuttaisi meihin mitenkään. Mutta sitten tajusin, että koko keskustahan olisi monta päivää aivan tukossa rallituristeista, kaupassa pitäisi jonottaa ikuisuus kassalle, baariin ei olisi mitään asiaa. Ja sitten ne tuuppasivat postilaatikosta vielä kolme sivuisen ohjenivaskan karttoineen. Luulin, ettei tässä ydinkeskustassa olisi mitään liikumisrajoitteita, koska eihän ne tule tänne ajamaan. Voi kuinka olin väärässä. Yksi EK ajettiin Harjulla, ihan tuossa meidän naapurissa. Joka tarkoitti siis sitä, että mekin kuuluuttiin sulkualueelle. Liikkumistani kodista ja kotiin siis tahdottiin rajoittaa aidoin ja turvamiehin.

Mutta sitten avoke ehdotti, että vuokrataan meidän kämppä viikonlopuksi niille kaupungin täyttäville rallituristeille ja lähdetään itse jonnekin evakkoon. Näin teimme. Vaihdoimme avaimet rahanippuun brittien kanssa ja lähdimme toisten evakkoon pyrkivien asuntonsa vuokranneiden kanssa rallia karkuun kohti itää.

Ja sitten oltiin niin kuin turistit. Shoppailimme, katsoimme nähtävyyksiä, söimme ulkona, kävimme paikallisissa rantabaareissa ja tapahtumissa. Huolimatta siitä, että oltiinkin tutussa paikassa.


Big D's BBQ & WINGS oli juuri niin maistuvaa kun joka paikassa kuulutettiinkin. Kirkossa oli ihan superhieno katto. Näin kun kalastuskisoissa punnittiin tosi isoja haukia. Kävin jokilaivakierroksella. Heitin frisbeegolfia ihan omalla pinkillä kiekollani. Pyöräilin kaupungilla. Poimin marjoja. Ja nukuin puolet bussimatkasta kotiin. Brittirallifanit oli pesseet käyttämänsä pyyhkeet ja petivaatteet. Se oli mukavaa. Jatkettiin vielä lomaevakkoa ja käytiin katsomassa Guardians of the Galaxy. Suosittelen kaikille asuntonsa vuokraamista jos kaupunkiinne tulee joku suuri yleisötapahtuma, johon itse ette tahdo osallistua.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti