tiistai 5. elokuuta 2014

Viininurkka: Neron leimaus (ja ajatuksia kotiviinistä)

Tätä viiniä ei voi ostaa mistään. Jos et ollut Taipaleenjoen kaljakellunnassa tai tunne jotakuta joka oli siellä, et varmaan tule maistaneeksi tätä viiniä. Sinne valmistetaan joka vuosi oma kelluntaviini, ja tänä vuonna kun teemana oli antiikki, kyseinen viini oli Neron leimaus.


Meillä on sitä jääkaapissa kaksi pulloa. Se oli ihan sopivaa ruuanlaittoon, mutta juomiseen löytyy varmaan parempiakin vaihtoehtoja. En sano, ettäkö se olisi ollut pahaa, mutta ei se täysin hyvänkään piirteitä täytä. Sanotaan, että se on ihan ok. Ok-ahkoa.


En osaa yhtään sanoa mistä se on tehty, tai kuinka paljon siinä on prosentteja. Mysteeriviini. Se maistuu vähän siltä, että se olisi tehty rypäleistä, mutta tehdäänkö suomessa kotiviiniä rypäleistä? Mutta ei se valkoherukalta tai omenaltakaan maistunut. En ymmärrä kotiviiniä tai ole ihan varma miksi sitä tehdään. En tiedä olenko ikinä maistanut hyvää kotiviiniä. Neron leimaus on varmaan yksi parhaista, mutta kuten todettu, sekin oli vain ok-ahkoa. varmasti kaikki se omena mitä Suomessa käytetään vuosittain kotiviiniin, olisi parempaa pelkkänä mehuna.

Mutta sitten toisaalta, kuka minä olen muiden harrastuksia arvostelemaan. Itse teen käsitöitä. Varmasti se on joistain outoa ja ne eivät voi ymmärtää miksi ompelen itse kun kaupastakin saa vaatteita. Joka on juuri se mitä itse ajattelen viinistä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti