keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Appelsiini-suklaakeksit

Entisessä elämässäni, siinä missä asuin vielä yksin, maustoin suklaakeksini aina suolapähkinöillä. Nyt se ei enää onnistu, koska vaikka ne olivat hyviä keksejä, en usko, että niiden takia kannattaisi tappaa pähkinäallergista avoketta. Joten jouduin etsimään suklaalle uuden parin. Ja kyllähän appelsiini klassinen vaihtoehto on.


Appelsiini-suklaakeksit (42 kpl)

225 g margariinia
2 dl sokeria
1 keltuainen
4.25 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa
200 g tummaa suklaata pilkottuna
1 appelsiinin raastettu kuori

Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuainen ja vatkaa taas. Siivilöi joukkoon jauhot, kaakaojauhe ja lisää suola, suklaa ja appelsiinin kuori. Sekoita hyvin.

Muotoile taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja ja paina niitä vähän kasaan. Paista 190 asteessä 14 minuuttia ja anna jäähtyä pellillä yhtä pitkään.


Ei ole varmaankaan haittaa, jos taikinastasi ei tule juuri 42 keksiä, mutta koska se kuitenkin on vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja muuhun sellaiseen, siihen kannattaa varmaan pyrkiä. Itse lähden tarjoilemaan Lopullisen vastauksen -keksejäni juhannusjuhlille, jossa aioin kerätä kukkia tyynyn alle vaikka lunta tulisi hiihtokelejen verran.



 

1 kommentti:

  1. Suklaakeksit menevät aina hetkessä parempiin suihin, hauskaa Jussia Jyväskylään:)

    VastaaPoista