perjantai 8. elokuuta 2014

Asuntomessuhulinoissa

Kävin asuntomessuilla. Ensimmäistä kertaa. Olenhan jo aikuinen ja asuntomessut on aikuisten juttu. Varsikin kun ovat tuossa viiden kilometrin päässä.

Ja varsinkin kun vuonna 2007 ne olivat minusta viiden kilometrin päässä Hämeenlinnassa ja 2012 viiden kilometrin päässä Tampereella, ja kumpanakaan kertana en mennyt.

Siellä sitä sitten oltiin. Katsomista oli valtavasti ja uskomattomasti yhtä kohdetta lukuun ottamatta katsoimme kaikki. Puuttumaan jäänyt talo oli yksi niistä jotka osuivat kohdalle viimeisen puolen tunnin aikana, kun oltiin jo neljä tuntia kierretty. Se näytti tylsältä, joten skipattiin se noin vaan, siinä etupihan portailla seisten. Mutta kaikki muu katsottiin.
Oli kivoja taloja, tosi kivoja taloja, mitään sanomattomia taloja ja tylsiä taloja. Päällimäiseksi jos rakennat nyt niin näin ilmeisesti kuuluu tehdä -huomioksi jäi, että kaikki itseään kunnioittavat rakentajat ja remontoijat valitsevat sellaiset isot sadesuihkut ja niitä pitää olla kaksi. Koska kuka nyt suihkuun vuonna 2014 enää tahtoo jonottaa. Ja vessanpytyn pitää olla sellainen seinässä kiinni oleva. Ja kiuaskivet tietty valkoiset.

Kaikenlaista mukavaa näin, alkaen Remu aaltosen suunnittelemasta makuuhuoneesta, aina Marimekon säkkituoleihin. Ja väliin mahtui paljon eläinprinttejä, keltaista keramiikkaa, hauskoja tyynyjä, kivoja ideoita, sarvia, peuroja, siilejä ja neulottu ameebajakkara.


Koskahan asun seuraavaksi samassa kaupungissa asuntomessujen kanssa?  

2 kommenttia:

  1. Kivoin on harmaa neulottu donitsi-tuoli ja 007-valaisin. Hienoja kuvia, ihan kun olisi itse käynyt:) Paljon on kierrätystä mikä on hyvä asia.

    VastaaPoista
  2. Siellä oli niin paljon taloja, että muutamia erityisesti mieleenjääneitä kohteita lukuunottamatta, ne kaikki on vaan sulautuneet yhdeksi asuntomessutaloksi, jossa on kaksi sadetinsuihkua, seinään kiinnitetty pytty, valkoiset kiuaskivet, pienet makuuhuoneet,ei telkkaria ja ainakin yksi sellainen tuoli jota koeistuttiin viikko takaperin Iskussa.

    VastaaPoista