tiistai 19. elokuuta 2014

Suklaa-viski-pekoni cupcake

Viralliset ensimmäisen ravintolapäiväni cupcaket. Nämä eivät ole mitään kepeitä ja ilmavia prinsessa herkkuja. Nämä ovat kuppikakkuja joita voi tarjoilla äijille. Ne ovat suklaisia ja meheviä ja tietysti se viski ja pekoni.

Suklaa-viski-pekoni cupcaket (13 kpl)

Suklaamuffinssit
100 g margariinia
2.5 dl sokeriaa
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoja
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinsoodaa
0.75 tl suolaa
100 g tummaa suklaata
12-14 amerikkalaisia muffinssivuokia

Ensin pehmeä rasva ja sokeri sekoitetaan. Sitten lisätään maito ja munat ja sekoitetaan taas. Sitten lisätään vielä sulatettu suklaa ja sekoitetaan taas. Varsinaista vatkaamista taikina ei vaadi.
Jauhot, kaakaojauho, sooda, suola ja vaniliinisokeri siivilöidään ja sekoitetaan taikinaan.
Taikinaa annostellaan reilu ruokalusikallinen vuokiin. Kai se on se klassinen 3/4 osaa täynnä.
Paistetaan 200 asteessa 20 minuuttia.


Viski-suklaakuorrute
2 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
1-3 rkl viskiä

Lämmitetään kattilassa kerma, mutta ei anneta sen kiehua. Sillen lisätään suklaa ja annetaan sen sulaa kerman joukkoon. Sitten sekoitetaan kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Lisätään viskiä oman maun mukaan. Annetaan tekeytyä jaakaapissä vähintään neljä tuntia. Vatkataan vaahtomaiseksi ja levitetään muffinsseille. Jos seoksen ei anna jäähtyä ja tekeytyä kunnolla, se saattaa juoksettua vatkatessa ja muuttua rakeiseksi.


Pekonisirote
1/2 pakettia (noin 4 siivua ) pekonia

Paistetaan pekoni pannulla niin rapeaksi kun saa. Nostetaan talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen. Annetaan jäähtyä ja hakataan veitsellä muruksi. Ripotellaan cupceken päälle.

Jos on tarvetta 100 kakulle, kerro resepti kahdeksalla.


Tältä näyttää jos täytteen pursottaa päälle. Mutta pursotinpussini oli pieni ja sen jatkuva täyttäminen tuntui liian ärsyttävältä asialta ottaa hoitaakseen, joten levittelin kuorrutteen vaan rustiikkisesti lusikalle muffinssin päälle.



  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti